+380673870816 +380673870816

На підприємствах Рівненщини з виробництва харчових продуктів та напоїв обсяг випуску скоротився на 13,6%

За підсумками І півріччя 2012 року індекс промислового виробництва становив 100%. У добувній промисловості порівняно з січнем–червнем 2011 року виробництво зросло на 3,5%. У переробній промисловості за січень–червень 2012 року випуск продукції зменшився на 1%. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв проти січня–червня 2011року обсяг випуску скоротився на 13,6%, у тому числі у виробництві напоїв – на 9,2%, молочних продуктів та морозива – на 12,6%, хліба та хлібобулочних виробів – на 13,6%, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, крохмалю та крохмальних продуктів – на 17,8%, рибних продуктів – на 23,5%, прянощів та приправ – на 35%, м’яса та м’ясних продуктів – на 42,1%. Збільшення обсягів відбулося у виробництві макаронних виробів (на 12,8%), переробленні та консервуванні овочів та фруктів (на 14,3%).

Серед основних видів харчової продукції зріс випуск продуктів кисломолочних на 9,9%, масла вершкового – на 11,5%, виробів макаронних без начинки – на 12,6%, овочів консервованих натуральних – на 91,6%. Водночас до рівня січня–червня 2011року недодано відповідно 41,9% і 28,7% яловичини і телятини та свинини, свіжих (парних) чи охолоджених, 34,9% виробів ковбасних, 17,1% сирів жирних, 16,8% борошна, 14,4% виробів хлібобулочних, 3,7% молока обробленого рідкого.

Схожі статті