+380673870816 +380673870816

У ПрАТ "Родина" рівненські інспектори Держпраці виявили 137 порушень

Фахівці Управління Держпраці у Рівненській області планово перевірили дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у ПрАТ «РОДИНА».

Ця відома торгова марка випускає понад 200 найменувань солодкої та хлібобулочної продукції і одним з головних критеріїв позиціонує її якість. В «РОДИНІ» наголошують на додержанні вимог міжнародних стандартів ISO 9001 та HACCP (система безпечності харчових продуктів) і жорстко контролюють кожен етап виробництва.

На жаль, в частині виробничої безпеки рівень відповідальності суттєво нижчий. Такий висновок за результатами перевірки зробила комісія, яка працювала під головуванням начальника Управління Юрія Наконечного.

Під час контрольного заходу наглядовці перевірили ефективність діяльності служби охорони праці, два кондитерські та хлібобулочний цехи, ремонтно-механічну дільницю, холодильне устаткування та фреонові холодильні установки КНС, каналізаційно-насосну станцію та водопровідно-каналізаційні колодязі, газонебезпечні роботи, систему газопостачання підприємства, об’єкти котлонагляду та вантажопідіймальні споруди, ліфти вантажні, енергослужбу, автогосподарство.

Фото Управління Держпраці у Рівненській області.

Загалом інспектори виявили 137 порушень. Частину з них усунено ще під час перевірки.

— Непокоїть системний характер недоліків, які є фактично в усіх структурних підрозділах. Зокрема, частина технологічного обладнання експлуатується без захисних огороджень рухомих частин, блокувальних пристроїв та надійного заземлення металевих частин, є доступ до струмовідних частин електроустановок. Не повною мірою виконуються організаційні заходи для безпечного проведення робіт підвищеної небезпеки: не оформлюються (не видаються) наряди-допуски на деякі види робіт. У ПрАТ відсутні належні дозвільні документи на виконання робіт підвищеної небезпеки, зокрема, на зварювальні, зберігання балонів та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме: підйомники що експлуатуються в хлібобулочному та кондитерських цехах №1, №2, посудини, що працюють під тиском понад 0,05 МПа, — інформує управління Держпраці у Рівненській області.

За результатами перевірки керівництву підприємства видані приписи для усунення порушень.

Схожі статті