1-го листопада рівняни відзначали Міжнародний день вегана (ВІДЕО)
Вони дотримуються законів збереження природи і називають вегетаріанство не просто обмеженням в їжі, а певним світоглядом. Підтримувати свою життєву позицію Вікторія та Микола нікого не закликають . Вони не їдять м’яса вже близько року і запевняють, що почуваються добре.
Вікторія та Микола, вегетаріанці:
- Я хотіла сказати про масовість. Про масове знищення людей через харчі. Навіть те м'ясо, котре ви споживаєте, воно в такий умовах і такими речами нашпиговане. Це просто вбиває нас. Я думаю, нам дає більше природа. Організм звик до злаків, до овочів.
- Не їм м'ясо більше року. Перестав їсти по тим же причинам, бо поставлені на цей «пекельний конвеєр» вбивства тварин мені не подобається. Супер-можливостей ніби не з’явилося після того як перестав їсти.
Іншої думки дотримується Антон Феодосійович, чоловік не може зрозуміти, навіщо людина має відмовлятися від споживання м’яса, адже - це джерело користі і сили.
Антон Феодосійович, м’ясоїд:
- Це ледар, який нічого не робить може попити каву і з’їсти щось з трави. А я особисто хочу їсти м'ясо, м'ясо, м'ясо і бути здоровою людиною.
Загалом, у світі існує декілька видів вегетаріанства, які виділяють за принципами вживання чи не вживання похідних м'ясних та рибних продуктів. Послідовники суворого виду вегетаріанства - веганства відмовляються від використання усіх продуктів тваринного походження як у харчуванні, так і в побуті. Рівняни, які обрали саме такий спосіб життя інколи жаліються, що наше місто більше пристосоване до м’ясоїдів. Асортимент вибору веганської продукції у Рівному мізерний. Єдиний вихід – робити закупи саме на ринку. Тут будь-яка продавчиня вже знає, що таке вегетаріанство і які харчі підійдуть.
- Це вегатеріанське ?
- Так.
- А що продаєте?
- Ріпка, петрушка, чорна редька, гарбуз, морква. Було молочне, вже продала.
А от медицина такий стиль життя не дуже підтримує. Лікарі кажуть, у продуктах тваринного походження є амінокислоти життєво необхідні для організму.
Тетяна Пасічник, лікар-гастроентеролог Рівненської ЦМЛ:
- М'ясо є постачальником білка, а це є основний пластичний матеріал для відбудови організму. При тому, білки складаються із амінокислот – 80 % є ті, що синтезуються в нашому організмі, а 20 % - це ті, які ми отримуємо саме з м’яса. М’ясо нам потрібно їсти, щоб отримати матеріал для побудови.
Медики наполеглигливо не радять займатися вегетаріанством молодим людям, чий організм ще не сформувався та вагітним, а от тим, в кого є проблеми з печінкою та нирками – це лише піде на користь. І додають, їсти чи не їсти продукти тваринного погодження – це особиста справа кожного. Головне, щоб вибір та його мотивація були свідомими.