+380673870816 +380673870816

У Рівненському зоопарку для маленьких відвідувачів влаштували справжнє гарбузове свято (ВІДЕО)

Гарбуз-зебра, гарбуз-тигреня і просто гарбуз із веселими очима. Ось у таких казкових та цікавих образах може постати звичний для всіх осінній овоч із городу. А от студентка Анастасія за допомогою техніки карвінг, тобто вирізування, хоче створити справжній хелоувінський гарбузовий атрибут.

Анастасія, студентка:

- У мене більш задумка до Хелоувіну. Класичні такі, якісь дивні фейси. Коли у людей є натхнення, коли навіть не дивлячись на таку погоду, коли зараз дощ, є настрій. Тому вирізати легко, коли є настрій.

А Катерина ніж для карвінгу тримає перший раз у руках. На гарбузі, як на полотні, вона хоче зобразити нашу прекрасну природу.

Катерина, студентка:

- Тут листочки і квіточка. Не знаю, чомусь так захотілося.  Я щойно перший раз вирізаю і вже ось.

А за іншим столом дітлахи намагаються опанувати техніку декупажу. Із звичайних паперових серветок вони вирізають квіти та метеликів, а потім ними ж прикрашають гарбузики. 

Діана, відвідувачка Рівненського зоопарку:

- Це клей ПВА із водою. Потім приклеюю до гарбуза. Раніше такого не робила. Мені подобається.

А от майстер-клас із флористики зацікавив тих, кому подобається із різноманітних висушених трав, живих квітів та підручних засобів створювати екібани. Вперше це зробити пробують і Олександр із сестричкою Оленою.

Олександр і Олена, відвідувачі Рівненського зоопарку:

- Ми прикрашали різноманітними природніми матеріалами гарбуз. Ми використовували пір’я, ялинки, троянди.

Флористка Анастасія розповідає, така краса у помешканні може простояти більше тижня. І для її створення не потрібно спеціальних вмінь та навиків. 

Анастасія, флористка:

- Беремо звичайнісінький гарбуз, зрізаємо кухонним ножем кришку. Видовбуємо з нього рукою або ложкою серединку і можна його використати ось так просто, як вазу. І все. Будь-які природні матеріали, все, що є вдома – сухосвітки, туї, чортополох, будь-які квіти, хризантеми просто вставляємо і отримуємо готовий варіант. Щоб можливо воно було трохи цікавіше, сам гарбуз можна так само пофарбувати звичайним спреєм, це дуже легко, дуже швидко сохне і дуже довго тримається.

А між майстер-класами відвідувачі зоопарку мали можливість скуштувати гарбузової каші та зігрітися запашним трав’яним чаєм. Однак, гарбузове свято відзначали не лише маленькі відвідувачі, а й її незмінні мешканці – звірі. Для них приготували особливі смачні обіди. Так, м'ясо, банани, грушка, морква, мандарини, ківі – все це помістили у незвичний посуд із гарбуза.

Катерина Арафаілова, науковий співробітник Рівненського зоопарку:

- Ми ховаємо їжу у сам гарбуз і даємо, наприклад, котячим, носухам і їм треба докласти зусиль, щоб дістати шматок м’яса  з гарбузи. Спочатку вони дістають звідти м'ясо,  а потім вони граються цією гарбузою впродовж кількох годин. Це дуже цікаво за цим спостерігати, відвідувачам завжди подобається.

І першими таку незвичну страву із оригінальною подачею спробували носухи, які, нагадаємо, є любителями як м'яса, так і овочів з фруктами.  

Схожі статті