В Україні щорічно реєструється близько 120-150 випадків захворювання на ботулізм, 5% з яких - летальні
В Україні щорічно реєструється біля 120-150 випадків захворювання на ботулізм, з яких майже 5% закінчуються летально. Про це повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Як правило, більшість випадків ботулізму пов’язані з вживанням консервованих продуктів харчування, які виготовлялися з порушенням основних правил стерилізації та зберігання домашніх консервів.
[[textbanner]]
Так, тільки за минулий тиждень до Держпродспоживслужби надійшло три повідомлення про захворювання на ботулізм. Останній випадок захворювання пов'язаний із вживанням риби «Лящ копчений», яку було придбано в супермаркеті смт Високий, Харківського району Харківської області. За результатами проведених лабораторних досліджень у пробах ляща виділено ботулотоксин Е.