+380673870816 +380673870816

У неділю буде тепліше, а з понеділка варто очікувати теплу весну (ВІДЕО)

Вже майже кінець першого весняного місця, а тепла все так і нема. Сильний вітер, мокрий сніг, дощ та низька температура повітря – таким цьогріч видався березень. Але, на щастя, такі погодні умови будуть переслідувати рівнян тільки цей тиждень, адже з наступного потеплішає, - обіцяють синоптики.

Богдан Масовець, начальник Рівненського Гідрометцентру:

- Потепління ми очікуємо з понеділка з 27 числа. Вже у неділю буде 12 градусів тепла і температура буде поступово збільшуватися. 

Окрім гардеробу, підготувати до весни потрібно і свій організм. Лікарі радять вживати фрукти та овочі, проте, не імпортні, а ті, які ростуть у нас.

Тетяна Пасічник, лікар-гастроентеролог Рівненської ЦМЛ:

- Місце, де люди проживають,  є певні традиції харчування і  не потрібно зараз їсти багато мандаринів, апельсинів, адже вони  нерідні для нашого організму. В нашому традиційному харчуванні у нас є морква, буряк, капуста, яблука. Нам досить цих продуктів, щоб отримати вітаміни. 

Також фахівці зазначають,  що не варто вдаватися до штучних вітамінів, бо ніякого результату вони не дають. 

Тетяна Пасічник, лікар-гастроентеролог Рівненської ЦМЛ:

- Навіть якщо брати штучні вітаміни, то за сьогоднішній день доведено, що вони не заміняють природних і де у нас утворюються вітаміни, до сьогоднішнього дня йде спір між ученими чи ці вітаміни ми засвоюємо з їжі, чи ці вітаміни у нас синтезуються в організмі нашими бактеріями. 

Загалом лікарі зазначають, що можна і треба їсти різноманітну їжу: як наші фрукти і овочі, так і привезені із-за кордону, головне знати міру. А організм сам вирішить, які корисні речовини йому потрібні. 

Схожі статті