+380673870816 +380673870816

З початку тижня до лікарні з отруєннями та кишковими інфекціями потрапило 18 рівнян (ВІДЕО)

Спека таїть у собі чимало ризиків для рівнян. Серед  них і отруєння та кишкові інфекції. І хоч нині епідемічна ситуація в області спокійна, проте, лікарі не втомлюються нагадувати всім основні правила безпеки у спекотний період. 

В обласному  інфекційному відділенні  побільшало пацієнтів із кишковими та харчовими інфекціями, - констатують медики. З початку тижня до лікарні потрапило  18 хворих, з них 10 дітей. Медики пояснюють, що це сезонна загостреність,  епідемічний підйом поки не фіксують, проте, людей просять бути обережними у цей період. Радять прислухатися до свого організму й вразі болючих симптомів звертатися до лікаря.

Сергій Дорошенко, завідуючий інфекційним відділенням ЦМЛ:

- Більш вірогідно для кишкових інфекцій – це висока температура, інтоксикація, нудота, блювота. При харчових інфекціях більше загальне нездужання та блювота. Характерним для кишкових інфекцій є підвищення температури, для харчових отруєнь – температура вище норми не піднімається.

Слід пам’ятати, що збудники кишкових інфекцій передаються за допомогою орального механізму - харчовим, водним, контактно-побутовим способами. У літній період лікарі радять ретельніше слідкувати за своїм харчуванням. Головне, щоб все було свіжим.

Сергій Дорошенко, завідуючий інфекційним відділенням ЦМЛ:

- Скажімо, той салат, який міг стояти в холодильнику 3 доби зараз краще його викинути, ніж використовувати на 2, 3 ,4  добу. Одним із джерел зараження сальмонельозу є яйця. Тому обережно треба вживати сирі яйця, варені не круті, вживання яєчні,  яка не прожарена достатньо, вживання саморобних майонезі, де є жовток яєчний. Це ми мали такі випадки і не раз.

Також медики радять більше вживати рідини – 2- 3 літри на добу, адже у спеку в організмі менше виділяється шлункового соку. І головне, пам’ятати про правила особистої гігієни та дотримуватися санітарної культури.

Схожі статті