+380673870816 +380673870816

Лікарі радять рівнянам бути обережними з продуктами харчування під час літньої спеки (ВІДЕО)

З настанням спекотної пори, коли позначка термометра невпинно наближається до 40 градусів, вже традиційно зростає кількість харчових отруєнь та спалахів кишкових інфекцій. Адже без належного дотримання умов зберігання продукти  псуються дуже швидко. 

Весілля, різноманітні ювілеї та дні народження звісно не обходяться без застіль. Святкові столи зазвичай заповнені усілякими салатами з майонезом, смаженим м’яом та рибою і безліччю, хоча і не дуже корисних, проте, дуже смачних страв. Проте, літом саме ці смаколики стають причиною  харчових отруєнь. Адже зіпсовану їжу не завжди можна розпізнати за запахом чи смаком. 

Олег Бортнік, начальник медичної служби ГУ ДСНС у Рівненській області:

- Сирі продукти, зокрема птиця, м’ясо, риба, молоко часто заражені збудниками гострих кишкових інфекцій, тому температура продуктів під час оброблення має становити 100 градусів. Готові страви бажано вживати одразу після готування. Страви кімнатної температури, що зберігаються без належних умов, є ідеальним середовищем для розмноження мікроорганізмів.

Дуже великий ризик отримати увесь перелік симптомів харчового отруєння при споживанні швидкої їжі на ринках. Тому медики радять хоча б на літній період відмовитись від таких перекусів.

Олег Бортнік, начальник медичної служби ГУ ДСНС у Рівненській області:

- Купуючи продукти на ринку слід звертати увагу на умови їх зберігання. Особливо небезпечними є продукти куплені у місцях стихійної торгівлі.

Якщо все ж ви відчули нудоту та підвищення температури, що є ознаками отруєння, необхідно обов’язково звернутись до лікаря. А до того моменту скористатись допомогою активованого вугілля.

Схожі статті