+380673870816 +380673870816

У Рівному рятувальники з представниками товариства рибалок та мисливців готують смаколики для військових (ВІДЕО)

Домашня їжа для вояків. Вже декілька тижнів поспіль рятувальники і представники товариства рибалок та мисливців на роботі готують смаколики для військових. Продукти їм привозять волонтери, котрі потім і передають вже готові страви на передову.

Богдан на рятувальній станції працює водолазом. Нині, допоки купальний сезон не відкрито, він, аби не нудьгувати на роботі, вирішив долучитись до доброї справи. Сьогодні він готує начинку для млинців та смажить сало. 

Богдан Пелеш, водолаз:

- В нас є пічка, що опалюється дровами. На дровах воно смачніше. Ми тут на пічці все паримо, варимо, жаримо. А далі наші дівчата і сусідня фірма вже доводять до кінцевого продукту. 

На своїй базі рятувальники щодня пересмажують чимало кілограмів сала. Адже саме смальцем та шкварками заливають вже готові страви. Таким чином їжа не псується в дорозі. Ну, і звісно, має приємніший смак.

Анатолій Якимчук, начальник Рівненської комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах:

- Вони пересмажують 60-70 банок сала за день, а потім  несуть туди, де вже його заливають.

Далі пересмажене сало та начинки для вареників чи млинців рятувальники несуть до сусіднього товариства мисливців і рибалок. Цього разу тут місцеві працівники та волонтери готують млинці з лівером і капустою. Розповідають, що за раз вкладають більше 10 відерець. 

Надія Лемех, волонтер:

- Люди намагаються допомагати хто і чим може. Не можуть допомагати на фронті, то допомагають в тилу. Ми хочемо, аби там люди відчули свою домашню їжу. Хочеться, аби вони були задоволені.

За час волонтерської роботи тут вже стало цілком налагоджене виробництво. Кожен знає свої обов’язки та за що відповідає. Нарікають тут лише на нестачу дров, адже усю їжу готують саме на природному паливі.

Схожі статті