+380673870816 +380673870816

В Україні збільшено обсяги виробництва харчових продуктів

За вісім місяців 2014 року в Україні зафіксовано зростання обсягів промислової продукції виробництва харчових продуктів (без урахування тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополя).  Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Індекс промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні за січень-серпень 2014 року, у порівнянні до січня-серпня 2013 року, за оперативними даними Держстату, склав 100,4%. На зростання найбільше вплинуло збільшення обсягів виробництва продукції олійно-жирової промисловості. Так, за січень-серпень 2014 року у порівнянні до аналогічного періоду 2013 року обсяги виробництва олії соняшникової нерафінованої збільшено на 48,9% (вироблено 2749 тис. тонн) та на 0,1% збільшено обсяги виробництва маргарину і жирів подібних (вироблено 174 тис. тонн).

[[textbanner]]

У порівнянні до відповідного періоду попереднього року збільшено обсяги виробництва м'яса свиней свіжого чи охолодженого – на 10,3% та замороженого – на 21%, м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого – на 4,6% та замороженого – на 26,4%, овочів консервованих натуральних – на 14,1%, молока рідкого обробленого – на 13,7%, масла вершкового – на 30,5%, продуктів молоковмісних, інших – на 32%, горілки з вмістом спирту менше 45,4% – на 0,3%, сигарет, які містять тютюн, або суміші тютюну з замінниками тютюну – на 5 %.

Схожі статті