+380673870816 +380673870816

Готувати тірамісу рівненських журналістів вчив кухар з Італії

Правильно  готувати тірамісу сьогодні вчили рівненських журналістів. Майстер-клас акулам пера та мікрофону продемонстрував професійний кухар з Італії Андреа Пірас. Нагадаємо, до цього він частував  майбутніх  рівненських військових з НУВГП пастою, тепер взявся за журналістів. Зробивши таким чином подарунок до професійного свята.

Слово тірамісу  з  італійської  перекладається як те, що підносить та бадьорить. Готувати правильно це легендарне  тістечко вчив сьогодні рівненських журналістів італійський кухар Андреа Пірас, який вже кілька років живе в Україні і полюбив цю державу та її громадян.

Андреа Пірас, кухар:

- Українці мають велике серце.

Призвичаївся Андреа навіть до нашої кухні.  Улюблена страва -  вареники.  Їх італієць готувати поки не навчився, проте, намагається опанувати інші страви.

Андреа Пірас, кухар:

- Тиждень тому я намагався зробити картоплю з фаршом. Я пробував, але мабуть вийшло не дуже добре.

А ось для  нашого справжнього італійського тірамісу потрібно 250 грамів сиру маскарпоне, три яйця, 80 грамів цукру, бісквітні палички, кавовий розчин і трішки коньяку або рому. Білки потрібно відділити від  жовтків та збивати суміш до густини протягом 10-15 хвилин.  Окремо збиваємо маскарпоне. Потім все змішуємо і викладаємо крем в посудину.  Зверху кладемо печиво "савоярді", вмочене в кавовий розчин. Не забуваємо поливати алкоголем.  

Андреа Пірас, кухар:

- Найголовніше в тірамісу – дотримуватися пропорцій та готувати з любов’ю, тоді десерт виходить найсмачніший. 

Справжнє італійське тірамісу  має бути м’яким та соковитим, - розповідає Андреа. В Україні такого він ще не коштував. Тим, хто вирішив приготувати цей десерт, він радить зберігати міру у співвідношенні компонентів. І якщо ви вже додаєте алкоголь - за кермо не сідайте. 

Дотримуючись рецептури  своє перше тірамісу старанно готує і журналіст Юрій Дюг

Юрій Дюг, журналіст:

- Це не вареники готувати. Жінка казала, що коли навчуся, то маю цей десерт приготувати вдома. Але я скажу, що не навчився, бо більше люблю м’ясні страви готувати.

Хоча тірамісу – це не українські пиріжки, проте, медійникам припало до смаку, що неабияк потішило італійського кухаря, який вирішив  у такий оригінальний спосіб привітати журналістів  з прийдешнім професійним святом.  

Схожі статті