Готувати тірамісу рівненських журналістів вчив кухар з Італії
Правильно готувати тірамісу сьогодні вчили рівненських журналістів. Майстер-клас акулам пера та мікрофону продемонстрував професійний кухар з Італії Андреа Пірас. Нагадаємо, до цього він частував майбутніх рівненських військових з НУВГП пастою, тепер взявся за журналістів. Зробивши таким чином подарунок до професійного свята.
Слово тірамісу з італійської перекладається як те, що підносить та бадьорить. Готувати правильно це легендарне тістечко вчив сьогодні рівненських журналістів італійський кухар Андреа Пірас, який вже кілька років живе в Україні і полюбив цю державу та її громадян.
Андреа Пірас, кухар:
- Українці мають велике серце.
Призвичаївся Андреа навіть до нашої кухні. Улюблена страва - вареники. Їх італієць готувати поки не навчився, проте, намагається опанувати інші страви.
Андреа Пірас, кухар:
- Тиждень тому я намагався зробити картоплю з фаршом. Я пробував, але мабуть вийшло не дуже добре.
А ось для нашого справжнього італійського тірамісу потрібно 250 грамів сиру маскарпоне, три яйця, 80 грамів цукру, бісквітні палички, кавовий розчин і трішки коньяку або рому. Білки потрібно відділити від жовтків та збивати суміш до густини протягом 10-15 хвилин. Окремо збиваємо маскарпоне. Потім все змішуємо і викладаємо крем в посудину. Зверху кладемо печиво "савоярді", вмочене в кавовий розчин. Не забуваємо поливати алкоголем.
Андреа Пірас, кухар:
- Найголовніше в тірамісу – дотримуватися пропорцій та готувати з любов’ю, тоді десерт виходить найсмачніший.
Справжнє італійське тірамісу має бути м’яким та соковитим, - розповідає Андреа. В Україні такого він ще не коштував. Тим, хто вирішив приготувати цей десерт, він радить зберігати міру у співвідношенні компонентів. І якщо ви вже додаєте алкоголь - за кермо не сідайте.
Дотримуючись рецептури своє перше тірамісу старанно готує і журналіст Юрій Дюг
Юрій Дюг, журналіст:
- Це не вареники готувати. Жінка казала, що коли навчуся, то маю цей десерт приготувати вдома. Але я скажу, що не навчився, бо більше люблю м’ясні страви готувати.
Хоча тірамісу – це не українські пиріжки, проте, медійникам припало до смаку, що неабияк потішило італійського кухаря, який вирішив у такий оригінальний спосіб привітати журналістів з прийдешнім професійним святом.