+380673870816 +380673870816

Зросли ціни на яйця, фрукти та цукор

Згідно з даними Держстату, індекс споживчих цін на продукти харчування у березні 2014 року склав 103,6% до аналогічного періоду 2013 року та 102,5% до лютого 2014 року. Найбільше зросли ціни на яйця – на 21,3%, фрукти - на 11,8%, цукор - на 10,4%. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

За даними обстеження НДІ "Украгропромпродуктивність" 680 продуктових ринків України станом на 29 квітня порівняно з 22 квітня 2014 року залишаються стабільними ціни на сметану жирністю 20%. Дещо знизилися ціни на яйця курячі та огірки тепличні.

Спостерігалося незначне, в межах 0,1%-1,1%, зростання цін на крупу манну, гречану та вівсяну, борошно пшеничне вищого ґатунку, хліб, макаронні вироби, олію соняшникову, молоко, масло вершкове, сир твердий та кисломолочний, м'ясо курей, яловичину, свинину, сало, ковбаси варені, томати тепличні, яблука.

Разом з тим зросли ціни на капусту (на 11,8%), цибулю (на 7,7%), моркву (на 4,3%), буряк (на 3,9%), цукор (на 2,2%), картоплю (на 2,2%), крупу рисову (на 1,7%), крупу пшоняну (на 1,2%).

За даними моніторингу цін, який здійснюється органами державної статистики, станом на 29.04.2014 у порівнянні з 22.04.2014 середні споживчі ціни знизилися (незначно) на сметану жирністю 15%, сир м’який жирністю 9%. Ціни на молоко жирністю 2,5% залишилися на тому ж рівні (8,10 грн./кг).

Спостерігається незначне зростання цін в межах 0,1 - 1,4 % на хліб пшеничний з борошна І ґатунку (до 5,05 грн./кг), хліб житній, житньо-пшеничний (до 5,11 грн./кг), рис (до 9,51 грн./кг), крупи гречані (до 8,07 грн./кг), олію соняшникову (до 13,80 грн./кг), масло вершкове жирністю 72-73% (до 69,65 грн./кг), яловичину (до 55,40 грн./кг), ковбаси варені першого ґатунку (до 33,95 грн./кг), яйця (до 7,80 грн./кг), капусту (до 9,46 грн./кг).

Схожі статті