+380673870816 +380673870816

За два місяці в Україні на 8,3% збільшилось виробництво м'яса та м'ясопродуктів

У січні-лютому 2014 року промислове виробництво м’яса та м’ясних продуктів порівняно з минулим роком збільшилось в середньому на 8,3%. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Так, за два місяці 2014 року в порівнянні з відповідним періодом 2013 року спостерігалось збільшення обсягів виробництва: м’яса свиней свіжого чи охолодженого – на 9,1%; м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого – на 6,9%;  м’яса свійської птиці замороженого – в 2,2 рази;  виробів ковбасних – на 0,7%.

Щодо планів по виробництву на 2014 рік, прогнозним балансом заплановано виробити 400 тисяч тонн яловичини, 785 тисяч тонн свинини та 1 240 тисяч тонн м’яса птиці. Також у  планах експортувати близько 20 тисяч тонн яловичини, 5 тисяч тонн свинини, 172 тисячі тонн м’яса птиці. Тому на сьогодні актуальним є питання щодо впровадження європейських стандартів якості та безпечності продукції у вітчизняне виробництво.  

Схожі статті