+380673870816 +380673870816

50% експорту АПК - продукція харчової та переробної промисловості

В Україні понад 550 підприємств харчової та переробної промисловості вже запровадили системи управління якістю і безпечністю продуктів харчування. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Подібні системи дозволяють контролювати виробництво продуктів на кожному етапі. І свідченням їхньої якості є те, що їх успішно купують як всередині країни, так і на зовнішніх ринках. Так, близько 50% експорту вітчизняної сільгосппродукції становлять саме продукти харчування або товари з доданою вартістю.

При цьому, зовнішньоторговельне сальдо позитивне. Наприклад, якість продукції українського виробництва дає змогу експортувати 85% соняшникової олії, до 50% кондитерських виробів, 20% маргаринів та аналогічних продуктів та до 20% молочних виробів.

Щоб забезпечити якість і безпечність продукції, яку споживають українці та яка постачається за кордон, на підприємствах встановлюється система управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Так, на сьогодні більш ніж на 500 виробничих потужностях діють такі системи, ще майже на 100 почали їх запроваджувати.

Схожі статті