+380673870816 +380673870816

На Рівненщині агрокорпорація "Крупець" розширює виробництво

Агрокорпорація "Крупець" сьогодні одна з найбільших виробників сільськогосподарської продукції не лише на Радивилівщині, а й в усій Західній Україні. Нині на підприємстві утримують 600 тисяч курей-несучок та 350 тисяч бройлерів. Тут збудували і новий пташник. Витратили на нього 5 мільйонів гривень, курей сюди заселять вже через три тижні. 

120 мільйонів яєць на рік та 4 тисячі тонн м’яса курятини. Ось такий виробничий оборот найбільшої на Рівненщині агрокорпорації "Крупець". Сьогодні тут вигодовують курей-несучок та бройлерів. Перших привозять із-за кордону, а от останні – українські.

Вадим Варфалюк, комерційний директор АК "Крупець":

- Несучок ми беремо із Словаччини. Це німецька порада Ломан-Браун. Бройлерів в одноденному віці нам привозить компанія, яка знаходиться в Україні. Вони в нас українського виробництва.

Володимир Варфалюк, директор АК "Крупець":

- Всього в нас бройлерів в обороті 2 мільйони і ми плануємо в наступному році виробити більше 4 тисяч тонн м’яса. У перспективах - це будівництво ще одного майданчика в селі Срібне на 200 тисяч голів і доведення бройлерів в обороті до 3 мільйонів із майбутнім будівництвом забійного цеху.

Планують на агрокорпорації "Крупець" за два роки майже удвічі збільшити й кількість курей-несучок - із 600 тисяч голів до одного мільйона. Годують їх тут лише власним та екологічно чистим кормом.

Вадим Варфалюк, комерційний директор АК "Крупець":

- Корма у нас тільки екологічно чисті. Ми взагалі не даємо жодних антибіотиків та заборонених продуктів в Україні і в Європі. За рахунок кукурудзи, сої, власних зернових ми сьогодні маємо гарну продукцію.

Відтак вона користується попитом серед українців. Сьогодні на ринку кілограм крупецького бройлерного м’яса коштує 18-19 гривень, одне ж яйце – гривню. Однак в Європі, як запевняє Володимир Варфалюк, цей продукт ціниться в півтора, а той у два рази дорожче. Нині, додає, їх підприємство готове вийти і на міжнародну арену збуту.

Володимир Варфалюк, директор АК "Крупець":

- Наша продукція екологічно чиста і її будуть брати і в Європейському Союзі, і в Митному Союзі. Ми технологічно підготовлені, тому що ми готувалися 10 років до цього.

Нині ж на підприємстві розбудовують виробництво. Ось у цьому приміщенні вже через декілька тижнів новосілля: сюди заселять 200 тисяч курей-бройлерів. А це відкриває нові перспективи як для агрокорпорації, так і для області, адже вдасться втілити у життя соціальні ініціативи Гаранта держави.

Анатолій Юхименко, заступник голови Рівненської ОДА:

- Що стосується виробництва м’яса птиці та яєць, то Рівненщина займає передові позиції в Україні, адже таких підприємств мало. Ми бачимо перспективу і масштабність цього проекту.

В майбутньому, додає Анатолій Юхименко, розглянуть можливість відкрити у Рівному і фірмовий магазин агрокорпорації "Крупець", аби рівняни мали змогу купувати продукцію із перших рук.

Схожі статті