+380673870816 +380673870816

На Рівненщині випікатимуть хліб за угорською технологією

На Рівненщині готують до відкриття унікальну хлібопекарню. Вона запрацює в селі Селець Дубровицького району. Тут випікатимуть хліб за угорською технологією. За кордоном уже пройшли стажування й місцеві жителі, яким створили нові робочі місця. А запозичені ними новаційні методи випікання дозволять продовжити термін зберігання буханців без хімічних домішок. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Керівник ТОВ "Дари Полісся" Віктор Дрозд запевнив першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Юхименка, що в перспективі підприємство буде розширюватися. Йому прозвітували, що районна влада вже підшукує площі, які могли б засівати пшеницею і житом для випікання хліба. Таким чином в області побільшає не лише переробників, а й агровиробників.

Такий комплексний підхід дозволяє розкривати потенціал сільськогосподарської області, на чому акцентує Глава держави, та розвивати економіку регіону, підсумував Анатолій Юхименко. Йому доповіли, що власна сировинна база дозволить випікати соціальний хліб за доступною ціною. Крім того, для підвищення конкурентоспроможності продукції, зерно перероблятиме їхній же млин, який наразі монтують.

Схожі статті