+380673870816 +380673870816

Українці віддають перевагу вітчизняним продуктам харчування

Понад 90% харчових продуктів, які купують українці, – вітчизняного виробництва. І для того, аби задовольнити такий високий попит, нарощуються обсяги виробництва. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Так, наприклад, за 9 місяців поточного року збільшилося виробництво яловичини замороженої на 65%, свинини свіжої чи охолодженої – 9,6%, м’яса птиці свіжого чи охолодженого – 5,7%, вершкового масла – 2%, сиру – 5,4%, обробленого молока – 2,6% тощо.

Українці вже звикли до вітчизняного продукту. Тож, щоб задовольнити дедалі вищий попит, нарощується й виробництво. Окрім цього, велика увага приділяється і якості продукції. Так, в Україні вже впроваджено системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів на 553 підприємствах. Продовжується робота з упровадження однієї з найкращих таких систем – НАССР. І така робота продовжиться, особливо враховуючи перспективу підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.

Схожі статті