Агровиробники Рівненщини гарантують продовольчу безпеку
В цьому очільника області Василя Берташа запевнили фахівці департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. Адже місцеві сільгоспвиробники повністю забезпечують населення області основними продуктами харчування. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
Більше того, є й надлишок, кажуть в департаменті. Так, зерна, молока та яєць на Рівненщині виробляють на третину більше, ніж споживають краяни. Тим часом картоплі вирощують на 20 відсотків більше, а овочів та м’яса – на 10 відсотків більше від річної потреби.
Загалом у першому півріччі господарі різних форм власності виробили валової сільгосппродукції на 1 мільярд і майже 300 мільйонів гривень, забезпечивши позитивну динаміку. Аби втримувати її й надалі, в області працюють над створенням оптового сільськогосподарського ринку.
Будівництво цього стратегічного об’єкта гарантуватиме місцевим виробникам ринки збуту, тож вони без проблем продаватимуть вирощене й вироблене. Це дозволить і надалі розвивати агропотенціал регіону, а отже виконувати президентські доручення, наголосив Василь Берташ. Адже власна сільгосппродукція – запорука продовольчої незалежності регіону зокрема та держави в цілому, підсумував очільник області.