+380673870816 +380673870816

В Україні збільшилося виробництво харчових продуктів

Вітчизняна харчова промисловість нарощує виробництво. Так, в першому кварталі поточного року воно збільшилося на 4,4%. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зокрема зросло виробництво м’ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів та кондитерських виробів. Найбільше харчових продуктів вироблено в Кіровоградській, Сумській, Вінницькій, Львівській і Хмельницькій областях.

Виробництво цукру в цьому році може сягнути 1,3-1,5 мільйона тонн, що залежить від рівня врожайності цукрових буряків. З урахуванням цього, пропозиція на ринку може становити 2,2-2,4 мільйона тонн при внутрішній потребі споживання у 1,8 мільйона тонн. Тож керівник відомства підкреслив, що необхідно шукати ринку збуту, а також диверсифікувати виробництво.

Схожі статті