+380673870816 +380673870816

В Україні виробництво вершкового масла зросло на 15,2%

Виробництво продуктів харчування у минулому місяці збільшилося на 2,5% порівняно з листопадом минулого року. Окрім того, у січні-листопаді 2012 року виробництво вершкового масла зросло на 15,2%, соняшникової олії – 18,1%, кисломолочної продукції – 3,4%. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

На сьогодні підприємства харчової промисловості демонструють стабільне нарощення виробництва. Зокрема, у січні-листопаді обсяги виробництва соняшникової олії збільшилися на 18,1%, масла вершкового – на 15,2%, молока обробленого рідкого – на 6,4%, сиру свіжого та кисломолочного – на 3,6%, продуктів кисломолочних – на 3,4%.
Так, у минулому місяці зростання виробництва підприємств харчової промисловості склало 2,5% порівняно з листопадом 2011 року. Загалом індекс виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні за січень-листопад 2012 року склав 101,1% до відповідного періоду минулого року.

На 17 грудня українські аграрії виробили 2054 тисячі тонн солодкого продукту. Такі обсяги повністю забезпечують потребу внутрішнього ринку. Окрім того, експортний потенціал цукру в 2012/13 маркетинговому році оцінюється у 450 тисяч тонн.

Схожі статті