+380673870816 +380673870816

На Рівненщині цукор подешевшав на 15 відсотків

Порівняно з листопадом минулого року вартість солодкого продукту знизилася із 7 гривень 20 копійок до 5 гривень 45 копійок за кілограм. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

В торговельній мережі області достатньо власної продукції, оскільки місцеві цукровари виробляють більше, ніж споживають краяни. Так, два заводи, що працюють на Рівненщині, вже виготовили з нового врожаю понад 67 тисяч тонн солодкого продукту, зауважив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко.

Тим часом жителям області на рік вистачає 56 тисяч тонн. Тож місцеві цукровари постачатимуть свою продукцію в інші регіони. Адже цьому сприяють їх промислові потужності. Так, харчовики переробляють сировину не лише аграріїв Рівненщини, а й із інших областей.

Тим часом в області завершують копати солодкі корені. Нині техніка працює на полях лише в двох районах – у Млинівському дозбирують врожай на площі 700 гектарах, а в Демидівському – на 200 гектарах. Нині аграрії вже накопали 777 тисяч тонн цукрового буряка при середній врожайності 367 центнерів із гектара. Найбільший врожай збирають агровиробники Млинівського та Рівненського районів – в середньому по 471 та 442 центнери з гектара відповідно.

Схожі статті